TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ PROJELERİ İLE ATAĞA GEÇTİ
          1887 yılında kurulan 131 yıllık eğitim çınarı Trabzon Merkez Fen Lisesi yurt içi ve yurt dışı yaptığı proje çalışmaları ile adından söz ettiriyor.
          Okul Müdürü Tuncay BEŞEL’ in verdiği bilgiye göre yurt dışı Erasmus+Ka219 ‘No Memorize Any more Come and Play For More’ isimli projemiz İtalya , Macaristan, Polonya,İspanya ve Yunanistan ortaklığı ile yürütülmektedir.Projemizin amacı ezberci eğitim yerine etkinliklerle,oyun temelli eğitimi derslere entegre ederek bilgi kazanımını eğlenceli hale getirerek kalıcı olmasını sağlamak.Bu kapsamda farklı ülkelerden şu an okulumuzda 13 öğrenci ,11 öğretmen misafir etmekteyiz.
          A.R.T.E.M.İ.S isimli projemiz kabul edildi.Finlandiya ve Polonya ortaklığı ile yürütülecek olan Erasmus+Ka 229 okul eğitimi projesidir.Projede öğrencilerimizin üretim becerilerini steam alanında geliştirmeyi hedeflemektedir. Bir materyali bilim amaçlı olarak işlevsel hale getirmek. Örneğin bir su şişesi kapağı ile mikroskop yapmak.
          Erasmus +Ka101 ‘Öğretmenim öğreniyor geleceğim şekilleniyor’ isimli projemiz Trabzon İl Milli Eğitim çatısı altında Trabzon Merkez Fen Lisesi, Yol iş o.o, Affan A .L, Beşirli İMKB  o.o ortaklığı ile yürütülecektir.Bu projenin amacı ise ortaokuldan itibaren yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda liselere ,ordan üniversitelere yönlendirilmelerinde öğretmenlerin koçluk ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
          Tabi bu projelerimizin farklı yönde faydaları da olmaktadır. Farklı ülkelerde Ülkemizin tanıtımına, örf-adet ve geleneklerimizin öğrenilmesine,ülkemizle ilgili akıllarındaki olumsuz önyargıların silinmesine vesile olmaktadır. Okulumuzun başarı oranlarından çok etkilendiler. Hem okul tarihimiz hem Trabzon şehri hem de Osmanlı’dan başlayan bilgi aktarımlarımızdan etkilenip şehrimize tekrar gelmek istediklerini  söylediler. Bizler teknoloji ve değerlerimiz ışığında yeni başarılara imza atarak okulumuzu her zaman zirvede tutmak istiyoruz. Tübitak 49.bölge finallerinde öğrencilerimiz  Matematik alanında 1.lik (Bilim Sanat Merkezi ile birlikte), Fizik alanında 2.lik ve 3.lük derecelerini aldılar.Trabzon’da yılın ‘Bilim Okulu’ seçildik.Bu başarıların devamı için çalışmalarımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz.