Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz çalışmaların anlık takibinin sağlanması adına hayata geçirdiğimiz Hizmet Takip Sistemi’nin (HTS) ilk ayağı olan 185 Arıza İhbar Modülü ilçelerde de kullanılmaya başlandı. Daha önce Akçaabat, Maçka, Düzköy, Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat’ta hizmete sunulan HTS, bugün itibariyle Araklı, Sürmene ve Köprübaşı’nda da devreye alındı. 3 ilçede de şube şefliği ekiplerine verilen eğitimler sonucunda sistem başlatıldı.  

SÜRE AZALACAK, İŞ HIZLANACAK
Kurumsallaşmanın yanı sıra hizmet kalitesinin sağlanması bakımından önem verilen uygulama sayesinde artık vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar, en kısa sürede değerlendirilmeye alınıp, çözüme kavuşturulacak. Sistem sayesinde vatandaşların Alo 185 TİSKİ Mavi Hat`a yaptıkları arıza bildirimleri ivedilikle önce TİSKİ merkezine, ardından ilçe şube şefliklerine, oradan da saha ekiplerinin tablet bilgisayarlarına iletiliyor. HTS’yle birlikte tüm ihbarların takibi süreç sonuçlanana kadar saha ekiplerinin yanı sıra tüm ilgililer tarafından da gerçekleştiriliyor. Bu sayede de herhangi bir arıza ihbarının unutulmasına ya da ihmaline mahal verilmemesi amaçlanıyor.  

TEKATAŞ: “HER İLÇEDE OLACAK”
Hizmet Belediyeciliği kapsamında teknolojiyi de yakından takip ettiklerini belirten TİSKİ Genel Müdürümüz Ali TEKATAŞ, “HTS, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat ZORLUOĞLU’nun talimatlarıyla başlattığımız hizmet atağının en büyük parçalarından birisi. HTS sayesinde il genelindeki tüm arıza ihbarlarını en kısa sürede çözmüş olacağız. Trabzon’umuza ve ilçelerimize hayırlı olsun.” dedi. Genel Müdürümüz ayrıca sistemin önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde hayata geçeceğinin de müjdesini verdi. 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Alo 185 TİSKİ Mavi Hat’a gelen ihbarlar kayıt altına alınıp, kayıtlar önce TİSKİ merkezine, oradan ilgili şube şefliklerine, şubelerden de direkt saha ekiplerine yönlendirilecek. İhbarda bulunan vatandaşlara SMS ile oluşturulacak kayıt numarası verilerek, vatandaşlarımızın ihbarının takibi ve sorgulamasını yapması sağlanacak. Saha ekibinin iş öncesi, arıza giderimi esnası ve sonrasındaki işlemleri fotoğraflayarak kayıt altına alması sağlanacak. Öte yandan sistem içeriğinde personel kontrol sistemi, araç takip sistemi ve performans değerlendirmesi de mevcut.