2016 yılında kurulan KTÜ Uzay Kulübü Türkiye’deki Teknofest Türksat Model Uydu Yarışmasına 6 yıldır katılan tek ekip olma özelliğine sahip, ayrıca 2016 yılında 3.lük derecesi, 2021 yılında iki ekibiyle 3.lük ve 4.lük dereceleri elde ettiler. Uluslararası arenada ise 2019 yılında İran’da düzenlenen Model Uydu Yarışmasında Profesyonel Kategoride 3.lük ve 2021 yılında düzenlenen Latin Amerika Roket Yarışmasında 2.lik ödülü elde ettiler. Ekip, vizyonu doğrultusunda Türkiye’de uzaya olan farkındalığı arttırmak ve bu alandaki teknoloji çalışmalarını yaygınlaştırmak anlamında yarışma sonrası bir girişim ile Türkiye’de uzay çalışmalarına katkıda bulunmak istiyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri Kadri Can Ülker, Alipaşa Öksüz, Mustafa Durukan, Enes Mercan, Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Murat Duysak, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri Yunus Gündüz, Mustafa Filiz , Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği bölümü öğrencisi Resul Yılmaz, Harita Mühendisliği öğrencisi Duhan Günsel’den oluşan 9 kişilik KTÜ UZAY CanSat takımı Ön Tasarım Rapor aşamasını %99,0741 puanla tamamlayarak DÜNYA 4.sü oldu. Ön eleme ardından ilk 48 takım arasına girerek finallere gitmeye hak kazanan takım 1 Nisan tarihinde Kritik Tasarım Raporu’nu gönderecek. Sonrasında çevresel testleri gerçekleştirecek ve 9-12 Haziran tarihlerinde ise Amerika Birleşik Devletleri Virginia eyaletindeki Virginia Tech Üniversitesi kampüsünde uydularını roketle 700 metreye fırlatacak.  
Öğrencilerin ürettiği Model Uydu’nun 700 metre irtifadan yere inerken çeşitli haberleşme ve mekanik görevlerini gerçekleştirmesi bekleniyor. Uçuş sonrası hakemlere yapılacak sunumlar sonrasında yarışma sonucu belirlenecek. Dünyada 100 üzerinde başvuru alan yarışmada KTÜ Uzay CanSat Takımı başarılarını devam ettirmek için atölyelerinde gönüllü olarak çalışmalarına devam ediyor. Takım, 7 aylık zorlu bir sürecin sonucu olacak uçuş sonrasında dünya birinciliği hedefliyor.
Farklı disiplinlerde çalışan öğrencilerin uyum içerisinde bir tasarım ve geliştirme sürecini baştan sona kadar ilerletmesi öğrencileri lisans derslerinin yanında çalışma hayatına hazırlıyor. Ekip içerisindeki uyumun bir sonucu olarak aldıkları başarıları devam ettirmek için firmalardan çeşitli desteklere ihtiyaç duyuyor.