KARADENİZ SAHİL YOLU ÇORUH EDAŞ İLE AYDINLANIYOR

I M G 0710

Faaliyet gösterdiği beş ilde bakım - onarım ve yatırım çalışmalarıyla kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti veren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Rize Merkez Çiftekavak ve İslampaşaMahalleleri arasındaki 10 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu’nda yatırım programı çerçevesindeki çalışmalarını tamamladı.

Çalışma kapsamında 10 kilometrelik hat boyunca ekonomik ömrünü doldurmuş olan aydınlatma armatürleri yenilenerek, yeni tip oval camlı armatürlerle değiştirildi. Yatırım çalışmalarıyla uzun vadede bölgedeki enerji ihtiyaçlarını karşılayacak, çevreye duyarlı, modern bir elektrik altyapısı oluşturan Çoruh EDAŞ, Rize sahil yolunun aydınlık ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Ergin Aydın”Gösterilen İlgiye Layık Olacağız” Ergin Aydın”Gösterilen İlgiye Layık Olacağız”


Rize Belediye Başkanlığı’nın da hassasiyetle takip ettiği sahil yolundaki orta refüj aydınlatmaları yenileme çalışmaları kapsamında Çoruh EDAŞ, sahil aydınlatma yolundaki 364 adet oval camlı 250 W gücündeki armatürleri 9 gün gibi kısa bir sürede özverili çalışmasıyla, zaman zaman hava muhalefetine rağmen tamamlamak için üstün çaba gösterdi.


Çalışma kapsamında, Karadeniz Sahil Yolu’nun dağ tarafında zaman içerisinde deforme olan, aydınlatma şebekesi olmayan kısımların tamamı ve önceki yıllarda bozulan tüm aydınlatma direkleri onarıldı ve yerlerine yenileri dikildi. Yapılan ışıklandırmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak sahilin her iki tarafının da aydınlatmalarının biteceğini belirten Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, “Günlerce 12 metre yükseklikte Karadeniz Sahil Yolu’nda çalışmalarını sürdüren ve Karadeniz Sahil Yolu’nun yoğun trafiğine rağmen vinçleri kullanan personelimizin olağanüstü çabasıyla Rize sahil yolu yepyeni bir görünüme kavuştu. Kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunabilmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi