DOĞUPEN İLE NEME RUTUBETE TOZA SON 
Plastik doğrama; kapı, pencere, kanat orta kanat gibi birçok bölümün ve ürünün hazırlanmasında kullanılan yapı malzemesine plastik doğrama adı verilir. Birçok kaynakta veya piyasa içerisinde pvc doğrama olarak anılır. Plastik doğrama, kapı, pencere gibi materyallerin hazırlanmasında kullanılır. Son sistem modellerin üretilmesi ve montajında önemli bir malzemedir.Doğupen plastik doğramayı da bu ilkelere bağlı kalarak üretir.

Neden Plastik Doğrama
Hayatımızda gerekli olan kapı ve pencerelere sahip olabilmek için hepsinin PVC doğramadan geçirilmesi gerekmektedir. Pvc doğrama plastik doğrama ile aynı görevi görür ve tamamen aynı işlevdedir. Aynı konuma sahip olan ürünlerin kullanımında plastik doğrama büyük yardımcımız olur.Plastik doğrama ses,nem,toz'a karşı korur ömür boyu tertemiz çerçeve ve kapıya kavuşmuş okursunuz 

PVC doğrama yani plastik doğrama konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç konu vardır. Bunlarda biri de; yağıştır. Çok yağışlı havalarda su kanallarının temizlenmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde şişlikler, plastik doğramanın kesim ve birleşim yerlerinde çatlamalar ve sızıntı olması olasıdır.

Plastik Doğrama Bakımı Zor Mudur?
Plastik doğrama bakımı zor değildir ancak uzun süre bakım ve onarım yapılmadan kullanılması daha zor ve masraflı durumları beraberinde getirir. Kullanım panellerinin zararsız bir vaziyette kullanacak olan kişilere ulaşması için bakılması, kontrol edilmesi ve dikkat edilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde teslim anından itibaren evinde veya diğer yaşam alanlarında kullanacak olan kişilerin, düzenli bakım ve onarımlarını yapması gereklidir. Bunun dışında bakım basit ve kullanım açısından iş kolaylaştıran ve zaman kaybı olmadan işi basitleştiren bir paneldir.

Plastik ve PVC Doğramalarda Terleme Nasıl Önlenir?
Bu güne kadar pvc malzemenin önerilmemesinde en büyük etkenlerden biri, terleme yapması ve evi havasız bırakması olarak bilinir. Ancak terleme yapan malzeme havası bırakmayacak, bakım koşullarına uyulduğu sürece evlerin daha da ferah olmasına yardım edecektir. Plastik doğramalarda terlemeyi önlemek için;

-İçerdeki ısı 20-22ºC dolaylarında olmalıdır. İçerinin çok sıcak dışarının soğuk olması ya da içerinin soğuk dışarının sıcak olması terlemeye neden olur. Sağlıklı bir yaşam alanı için ortamların 20 ila 22 derece arasında seyretmesi önemlidir.

-Yapının banyo-WC gibi yoğun su kullanılan bölümleri Pencere ile havalandırılmalıdır. Özellikle kış aylarında sıcak bir duşun ardından banyolarda oldukça fazla nem birikir. Bu nemin dışarı atılması, terlemenin önlenmesi için önemlidir. Banyolarda havalandırma adı verilen küçük camlar, duştan sonra açık bırakılmalıdır.

-Yemek pişirilirken açığa çıkan su buharı ocak üstü aspiratörlerle giderilmelidir.  Giderilmeyen buhar duvar ve plastik doğramaların sağlığı için olumsuz bir etkiye neden olacaktır.

-Sadece plastik doğrama olan ortamlar değil yaşam alanlarımızın her yeri, günde en az 4-5 defa havalandırılmalıdır. Havalandırma süreleri 5 ila 10 dakika arasında değişkenlik gösterebilir. Sağlıklı bir yaşamın kaynağı, sağlıklı nefeslerden geçer. Bu nedenle ortamlarımızın sağlıkla nefes almasına dikkat etmeliyiz.

DOĞUPEN TÜRKİYE'DE İLK KENDİNDEN PERVAZLI CONTALI 

Türkiye’de ilk defa Doğupen tarafından üretilen kendinden pervazlı ve contalı profillerle artık eviniz daha temiz daha sıcak ve daha şık görünecek . 

1989 yılında Trabzon Sürmene’de 150m² alanda “Erol Şengün” tarafından kurulan küçük bir işletme ile faaliyete başlayan firmamız, 1998 yılında kurduğu Limited Şirketi ile faaliyetlerine devam etmiştir.
Bugün, 14.000m² kapalı alanda faaliyet gösteren DOĞUPEN: Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki sayılı işletmelerden biri haline gelmiş, yıllık 5.000 ton üretim kapasitesi ile bölgedeki lider kuruluşlardan biri olmuştur.

Tüm bu özellikler doğrultusunda Doğupen plastik doğrama ürünlerinden yararlanmak için, güvenin markası "Doğupen"yaşam alanlarınıza sipariş verebilirsiniz.