Öncelikle ‘Kadınlar Pazarı’nın yıkım çalışmaları ile ilgili temaslarda bulunan Başkan Zorluoğlu, daha sonra Hacıkasım kavşağı düzenleme çalışmaları, tam otomatik katlı otopark, öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaat alanında inceleme yaptı. 

KADINLAR PAZARI BİR YILDA TAMAMLANACAK
‘Kadınlar Pazarı’nın yıkım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kadınlar pazarı uzun zamandır Trabzon’un gündeminde olan bir konuydu. Buradaki esnafımızı mağdur etmemek için çok mücadele ettik ve gerekli çalışmaları yaptıktan sonra yıkımı gerçekleştirdik. TOKİ’nin bu alanda bir altyapı çalışması olacak. Yaklaşık bir ay içerisinde bu çalışma tamamlanacak ve alan inşaata hazırlanacak. İnşaat başladıktan sonra bir yıl gibi bir sürede yeni kadınlar pazarımız bütünüyle tamamlanmış olacak. Burası bizim için çok özel ve önemli bir yer. Çok daha güzel bir kadınlar pazarını kısa süre içerisinde şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. 

TRABZON’A ANLAM KATACAK 
Yıkım çalışmalarının ardından açığa çıkan surlarla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu “Burası tescilli tarihi özelliği olan surlar. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bir çalışma yapacaklar. Kültür ve Turizm Bakanımızla da hafta içi görüşerek surlarla ilgili çalışmayı tarihi dokusuna uygun şekilde tamamlamak istiyoruz. Bu bölge aynı zamanda Pazarkapı kentsel dönüşüm bölgesi. Yaklaşık üç buçuk hektar alanı kentsel dönüşüme tabi tutuyoruz. Yine yeni caminin etrafındaki 180 dönümlük alanda da yeni bir yaşam alanı ve bir büyük kent meydanı oluşturacağız. Beraberinde dolmuş ve ulaşım meselelerinin çözümüne de imkan sağlayacak çeşitli dokunuşlar, ticari alanlar, kuyumcu kent, Avrasya pazarı gibi çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları tamamladığımızda burası bütün olarak Trabzon’a ayrı bir anlam ve değer katan bir bölge haline gelecek” diye konuştu.  

KATLI OTOPARK NİSANDA HİZMETE AÇILACAK 
Tam otomatik katlı otopark inşaatında da incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu “Burada ciddi bir ödenek problemi vardı. Bu problemi çözdük. Şu an fiziki gerçekleşme olarak yüzde 80’ler seviyesindeyiz. Ufak tefek bazı eksikleri de süratle tamamlayacağız. Biz buraya artık bitti gözüyle bakabiliriz. Nisan ayı içerisinde söz verdiğimiz gibi 311 araç kapasiteli otoparkımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

CUDİBEY ORTAOKULU TAMAMLANDI
ÖĞRETMENEVİ BİTMEK ÜZERE 
Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaat alanını da inceleyen Başkan Zorluoğlu “Cudibey Ortaokulu tamamlanmış durumda, Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. Şubat ayı gibi okulumuz açılır. Öğretmenevi kısmının yapımı da yüzde 70’ler seviyesinde. İki projenin de işçiliğini beğendim. Kadınlar pazarı tamamlanıp beraberinde Pazarkapı’daki kentsel dönüşüm ile yeni caminin etrafındaki 180 dönümün de şehre yaşam alanı olarak kazandırılması ile birlikte bu aksın Trabzon’a çok önemli bir katkı yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.