Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve North Enerji Turizm San. Tic. Ltd. Şti. iş birliği ile Bölgede enerji maliyetini azaltacak Çatı Tipi Güneş Santrali kurulumunun ve desteklerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleşti.
Bilgilendirme toplantısına, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Selçuk İskender, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Akman, Cengiz Sözen, Arsin, Beşikdüzü ve Şinik Organize Sanayi bölgelerindeki firma yetkili ve temsilcileri, KTÜ TTO Üniversite Sanayi İş birliği Modül Koordinatörü Dr. Onur Tolga Okan, Beşikdüzü OSB Bölge Müdürü Zekeriya Kalyoncu, Şinik OSB Bölge Müdürü İsmail Tatlıcı ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı katıldı.
Toplantıda North Enerji Turizm San. Tic. Ltd. Şti. firmasından Elektrik- Elektronik Mühendisi Oktay Gül tarafından çatı üzeri güneş enerjisinin uygulaması konusunda temel ve uygulamalı araştırma ve geliştirmenin özendirilmesi, güneş enerji kullanımının yaygınlaştırılması konusunda ayrıntılı bilgiler verildi
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, yapılacak olan her işte en önemli maliyet girdisinin enerji olduğunu belirterek; enerji konusunda Ülke olarak dışa bağlılığı azaltmak gerekliliğine vurgu yaptı. Çelebi, “Sanayicilerimizin fabrika çatı sistemleri üzerine güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmalarını destekliyoruz. Bu konuda projeleri olan firmalarımıza da gerekli desteği sağlayacağız.” dedi.
Katılımcılar tarafından soru ve cevap şeklinde toplantı sona erdi

.